Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Έρευνα: Η Σαντορίνη το πιο προβεβλημένο Ελληνικό νησί στο Instagram

Στην κορυφή της λίστας με τα πιο γοητευτικά Ελληνικά νησιά για το Instagram βρίσκεται η Σαντορίνη, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Kinglike Concierge, η οποία προτείνει στους ταξιδιώτες επιλεγμένα χωριά για διακοπές.

Στην έρευνα, η οποία αξιοποίησε δεδομένα των hashtag για πάνω από 50 Ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη συγκέντρωσε 7,828,338 δημοσιεύσεις.

Η δημοφιλία της Σαντορίνης οφείλεται στα μοναδικά τοπία της, με τις λευκές οικοδομές που υψώνονται πάνω από τις ηφαιστειακές πλαγιές της να δημιουργούν φαντασμαγορικό σκηνικό. Το νησί καλωσορίζει περίπου 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, κάτι που εξηγεί τις πολυάριθμες αναφορές του στο Instagram.

Είναι αξιοσημείωτο πώς τα social media έχουν γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επιλογή των ταξιδιωτικών προορισμών. Σύμφωνα με τον Thanasis Mougios από την Kinglike Concierge, οι αναρτήσεις αυτές αποκαλύπτουν όχι απλώς το ότι οι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά και ότι απορροφούν τον πολιτισμό των νησιών και των ανθρώπων τους, επηρεάζοντας θετικά την ανάδειξη πολλών ελληνικών νησιών.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το νησί της Κρήτης, με πάνω από 6 εκατομμύρια αναρτήσεις που χρησιμοποιούν σχετικά hashtag και στην τρίτη η Μύκονος με 5,4 εκατομμύρια αναρτήσεις. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί της Ίου αρχικά είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση, αλλά αποκλείστηκε από τη λίστα λόγω της παρόμοιας ονομασίας της με το λειτουργικό σύστημα της Apple, το “iOS.”

Η λίστα με τα πέντε δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά στο Instagram συμπληρώνεται από την Κω στην τέταρτη θέση, με 2,8 εκατομμύρια αναρτήσεις, και τη Ρόδο στην πέμπτη θέση, με 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις.

tornosnews.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΕΚΥΤ: Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Κυκλάδες: Φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον υπό απειλή;” Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ), ο παγκυκλαδικής εμβέλειας σχηματισμός, που εκπροσωπεί ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Απεργιακό συλλαλητήριο Πρωτομαγιάς και διαμαρτυρία για την αύξηση των Δημοτικών Τελών Διαβάστε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε, με αφορμή το σημερινό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία “στα σκαριά” στις Κυκλάδες – Δείτε σε ποιά νησιά Πέντε νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία βρίσκονται “στα σκαριά” στις Κυκλάδες....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ευχαριστήριο από το Τμήμα Τήνου Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Cid Unesco Διαβάστε τι αναφέρει το ευχαριστήριο: Το διήμερο 27 & 29 Απριλίου το Tinos Section...