Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Πάρος ταξιδεύει σε τουριστικές αγορές

Με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκθεσιακής συμμετοχής στη “Philoxenia”, ο Δήμος Πάρου ολοκλήρωσε την παρουσία του στο World Travel Market του Λονδίνου με σημαντικές επαφές με τουριστικούς επαγγελματίες από πολλές χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, η εκπρόσωπος του Δήμου κυρία Αλεξάνδρα Λεοντή πραγματοποίησε προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, δημοσιογράφους, φωτογράφους και  bloggers, καθώς και με εκπρόσωπο αεροπορικής εταιρείας (αφορά το inflight περιοδικό της British) από Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Αναδείχθηκαν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού του νησιού με έμφαση σε luxury, weddings  / honeymoons, food, family tourism, ενώ σημαντική ήταν η προβολή και μέσω της συνεργασίας του Δήμου με τη “Ναυτεμπορική” στο πλαίσιο της συμμετοχής της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας στην έκθεση.

Στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Γιώργος Αποστολέρης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον προορισμό σε ταξιδιωτικούς πράκτορες από Ιταλία, Ινδία, Βουλγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Πολωνία, Αυστραλία και Κύπρο, ενώ ειδικό ενδιαφέρον υπήρξε για γαμήλιο τουρισμό, ναυταθλητικές δραστηριότητες, εταιρικές εκδηλώσεις και ταξίδια νέων.

Προηγήθηκε η συμμετοχή στην έκθεση Top Resa  στο Παρίσι και σε Β2Β συναντήσεις στη Γάνδη, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επί πλέον επαφές μέσω τηλεδιασκέψεων με τουριστικούς επαγγελματίες από Νότιο Αφρική, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Μεξικό, έπειτα από σχετικές συνεννοήσεις.

Εδικά με Νότιο Αφρική είχε προηγηθεί παρουσίαση του προορισμού στη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την MTC GROUP , εταιρία συμβούλων του Δήμου. Αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες ετοιμάζονται και για τις αγορές της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, ενώ σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση για παρουσίαση του προορισμού και στο Βιετνάμ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε ότι “μετά την καταξίωση που γνωρίζει το νησί από όλες τις αγορές ενδιαφέροντος, συνεχίζουμε το άνοιγμα και σε νέους προορισμούς αποστολής τουριστών, όπως αυτές της Νότιας Αφρικής και της Ασίας που προσφέρονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου”. Και πρόσθεσε : «Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση ότι η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την  έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, η οποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια τη χρονιά που μας έρχεται, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε ότι αφορά την παγκόσμια αναγνώριση του νησιού μας. Ακόμα και η καταγραφή των ακτοπλοϊκών αφίξεων του Λιμεναρχείου με αύξηση κατά 20% των αφίξεων τον Οκτώβριο δείχνει ότι και στο θέμα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου έχουμε κάνει σημαντικά βήματα».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (vid) Πλήθος πιστών παρακολούθησαν και φέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για το Πάσχα Διανύοντας τη Μ. Εβδομάδα με την ιερή μας παράδοση να ιστορεί την πορεία του Χριστού προς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι πανηγυρισμοί των φίλων του Ολυμπιακού στη Νάξο (vid) Βράδυ που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό. Οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Σίσσυ Φειδά σε σπάνια εμφάνιση με την κόρη της στη Μύκονο (vid) Η Σίσσυ Φειδά κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις...