Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ορκωμοσία δημάρχου και συμβούλων στο Δήμο Αμοργού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στη Χώρα Αμοργού και στην κατάμεστη από πολίτες, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αμοργού  κ. Ελευθέριου Καραΐσκου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Κοινοτήτων και των Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Αμοργού.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας, αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Αριαντζή, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από εφημέριους του νησιού. Με διαβεβαίωση δεσμεύθηκε να τηρήσει τα καθήκοντά της η δημοτική σύμβουλος  κα. Ελευθερία Ψυχογιού.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Σταμάτη Γρίσπο, Καλλιόπη Δεσποτίδη, Σταμάτη Σίμο, Κωνσταντίνο  Γρύσπο, Δήμητρα Νομικού-Ψακή, Περικλή Γρύσπο, Άννα Χάλαρη, Νικόλαο Συμιδαλά, Ελευθέριο Βεκρή, Άννα Γαβαλά, Ελευθερία Ψυχογιού, Ευάγγελο Συνοδινό και Νικήτα Μενδρινό.

Στα Τοπικά Συμβούλια θα προεδρεύουν ο Λουκάς Μενδρινός στην Αιγιάλη, ο Νικόλαος Λουδάρος στα Κατάπολα, ο Βαγγέλης Δεσποτίδης στη Χώρα,  η Ειρήνη Θεολογίτη στην Αρκεσίνη, ο Δημήτρης Νομικός στο Βρούτση και ο  Αντώνης Μαρίνης στα Θολάρια.

Συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κ.κ.Αμφιλόχιος, ο Πρωτοσύγκελλος π. Θωμάς Συνοδινός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λευτέρης Βεκρής,  χαρακτήρισε ιερή την ημέρα της ορκωμοσίας αφού όλοι καλούνται να υπερασπιστούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, «αφήνοντας πίσω τις εκλογές θα τιμούν τον όρκο τους, πάντα δεκτικοί σε συνεργασία ξεκινώντας να συζητούν από τώρα για το κοινό καλό

Ο επανεκλεγείς για δεύτερη θητεία, Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος , στην ομιλία του, χαρακτήρισε την επανεκλογή του ύψιστη τιμή και μεγάλη ευθύνη, δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι Δήμαρχος όλων των Αμοργιανών και ευχήθηκε συνεργασία μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτισμό, επιχειρήματα και προτάσεις.

Αναλυτικά η ομιλία:

«Αγαπητοί Πατέρες,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, ΕΣΕΙΣ, οι δημότες της Αμοργού δείξατε το δρόμο για το μέλλον του τόπου μας. Στείλατε με τη ψήφο σας, το ηχηρό μήνυμα πως η Αμοργός πάει μόνο μπροστά.

Επιβραβεύσατε  το έργο μιας δημιουργικής τετραετίας στη Διοίκηση του Δήμου και ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας στο πρόγραμμα και στο όραμα της δημοτικής μας παράταξης.

Εμπιστοσύνη που δεν την προδώσαμε αλλά  την μετουσιώσαμε σε έργο.

Εμπιστοσύνη που για μας αποτελεί συμβόλαιο τιμής, το οποίο επιβάλει να εξακολουθήσουμε να σας υπηρετούμε με σεβασμό, συνέπεια και ήθος.

Να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον ωραίο και έντιμο αγώνα μας!

Έχουμε την πείρα, έχουμε τη θέληση, έχουμε τον ενθουσιασμό, έχουμε τη γνώση, έχουμε όλους εσάς που μας στηρίζετε για να πάμε την Αμοργό πιο μπροστά.

Να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα.

Να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να δώσουμε μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε, διασφαλίζοντας παράλληλα το μέλλον των επόμενων γενεών πάνω σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Προσωπικά, η επανεκλογή μου ως Δήμαρχος αποτελεί ύψιστη τιμή και με γεμίζει με μεγάλη ευθύνη. Θα συνεχίσω να είμαι Δήμαρχος όλων των Αμοργιανών, με συνέπεια, εργατικότητα και λειτουργώντας όπως έκανα πάντα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και συνεργασίες.  

Οι πυλώνες της φιλοσοφίας της διοίκησης μας είναι αταλάντευτοι και δοκιμασμένοι. Συμμετοχή και Δημιουργία. Και δεν παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο από τις Αρχές μας. Μας εμπιστευτήκατε δύο φορές και σας καλώ να μη σταματήσετε να μας ελέγχετε, να διεκδικείτε, να συμμετέχετε.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Η Διοίκηση του Δήμου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Απαιτείται διαχείριση κρίσεων, ενίοτε δύσκολες αποφάσεις και συγκρούσεις. Είναι όμως μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση να βλέπεις μια ιδέα να γίνεται έργο για την ανάπτυξη του τόπου σου.

Σε αυτή τη δημιουργική και δύσκολη πορεία είμαι τυχερός γιατί έχω ικανούς ανθρώπους δίπλα μου που ενστερνίζονται το κοινό όραμα για την Αμοργό που αξίζουμε.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν και σε εμένα προσωπικά αλλά κυρίως στην συλλογική μας προσπάθεια. ΜΑΖΙ φτάσαμε έως εδώ, και ΜΑΖΙ, εκλεγμένοι και μη θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε.

Νιώθω όμως και ευλογημένος γιατί στο πλάι μου υπάρχει μια οικογένεια να μου κρατάει σταθερά το χέρι και να μου λέει προχώρα, μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης.

Να ευχηθώ υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Ο όρκος που δώσαμε σήμερα είναι πάνω από όλα ένας όρκος καθήκοντος προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ένας όρκος που σηματοδοτεί την αρχή μιας συνεργασίας και ενός κοινού αγώνα.

Οι εκλογές για όλους μας έχουν τελειώσει.

Οι συνδημότες  μας έκριναν πρόσωπα και προγράμματα.

Είναι χρέος μας τώρα να συνεργαστούμε χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις. Με πολιτισμό, επιχειρήματα και προτάσεις να συνθέτουμε και να δημιουργούμε. Για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Για την Αμοργό που μας ενώνει.

Για την Αμοργό που αξίζουμε.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την δυναμική και συγκινητική σας παρουσία σήμερα εδώ και σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.»

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...