Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βασίλης Μαράκης: «Νέα τροποποιημένα δρομολόγια για Σίκινο – Οκτώ ώρες και όχι δώδεκα με δεκατρείς

Βασίλης Μαράκης: «Νέα τροποποιημένα δρομολόγια για Σίκινο – Οκτώ ώρες και όχι δώδεκα με δεκατρείς

Την επίτευξη μίας συμφωνίας, που θα δώσει έξτρα κίνητρο στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη Σίκινο, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του νησιού Βασίλης Μαράκης.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, το κατατάσσει στα αδικημένα, καθώς οι προσεγγίσεις στο λιμάνι ειδικά το χειμώνα πραγματοποιούνταν σε εντελώς ακατάλληλες ώρες δηλαδή δύο με τρεις τα ξημερώματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σικίνου.

Οι προσπάθειες ωστόσο του ιδίου και των συνεργατών του, απέφεραν καρπούς, καθώς έγινε γνωστό πως κάθε Δευτέρα και Σάββατο από Πειραιά προς Σίκινο, τα δρομολόγια των πλοίων, θα έχουν πλέον διάρκεια οκτώ ώρες και όχι δώδεκα με δεκατρείς που είχαν ως σήμερα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Μαράκη:

Φίλες και φίλοι

Αποχαιρετάμε το 2023 και υποδεχόμαστε το 2024 με επιπλέον ευχάριστα νέα για το νησί μας.

Όπως γνωρίζετε η Σίκινος ήταν ένα από τα πιο αδικημένα νησιά όσο αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, ενώ οι προσεγγίσεις στο λιμάνι ειδικά το χειμώνα πραγματοποιούνταν σε εντελώς ακατάλληλες ώρες δηλαδή δύο με τρεις τα ξημερώματα.

Η χρονική διάρκεια του ταξιδιού ήταν περίπου 12 ώρες με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν και οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στο νησί μας.

Μετά από πολλές συναντήσεις, συνεχείς και μεγάλες πιέσεις προς το υπουργείο Ναυτιλίας εδώ και κοντά δύο χρόνια σας γνωρίζουμε ότι τα νέα τροποποιημένα δρομολόγια, που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας, κάθε Δευτέρα και Σάββατο από Πειραιά προς Σίκινο θα έχουν πλέον διάρκεια οκτώ ώρες και όχι δώδεκα με δεκατρείς που είχαν ως σήμερα.

Επιτέλους ο αγώνας μας προς όφελος των συμπολιτών μας δικαιώθηκε.

Τα δίκαια και λογικά αιτήματα μας εισακούστηκαν.

Σε αυτό τον αγώνα έλαβε μέρος και η τέως δήμαρχος Φολέγανδρου Κ.Ευθαλια Παπαδοπούλου την οποία κ ευχαριστώ για τις κοινές προσπάθειες που κάναμε ,ενώ επίσης ευχαριστούμε και τους συμπολίτες μας και από την Σίκινο κ τη Φολέγανδρο( επιχειρήματίες και όχι μονο) για την υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα.

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Ναυτιλίας για την κατανόηση , και την δικαίωση των αιτημάτων μας.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλες τις εταιρείες και τα πλοία που προσεγγίζουν το νησί μας.
(Zante ferries, Sea jets, Λεμβούχοι θήρας).

Εξυπακούεται ότι για τους θερινούς μήνες διεκδικούμε ήδη, επιπλέον κ γρηγορότερες προσεγγίσεις για το νησί μας .

Χρόνια πολλά..

Να είστε όλοι καλα.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Σικίνου
Βασίλης Μαράκης.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στα προγράμματα κρουαζιέρων πολυτελείας για το 2024 Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μέλανες Νάξου: Έθιμο “Περιφάνες” τη Μεγάλη Παρασκευή και εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων Πηγή: cyclades24.gr