Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αμοργός: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Αμοργού», προϋπολογισμού και συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης ύψους 389.360,00 €.

Με βάση το αρχικό πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ), το κτίριο του Δημαρχείου Αμοργού θα αναβαθμισθεί ενεργειακά από την υφιστάμενη κατηγορία Ε στην κατηγορία Β+.

Στο πλαίσιο της Πράξης, προβλέπεται ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 218 kWh / m2 και ετήσια μείωση εκπομπών CO2 της τάξης των 71,5 kg / m2.

Οι βασικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν:

– Θερμομόνωση του δώματος.

– Κατασκευή θερμοπρόσοψης εξωτερικής τοιχοποιίας.

– Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με ξύλινα με διπλούς υαλοπίνακες.

– Αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την θέρμανση του κτηρίου με αντλία θερμότητας μέσων θερμοκρασιών.

– Αντικατάσταση του δικτύου αεραγωγών απλής εναλλαγής αέρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και των παρακείμενων σε αυτή γραφείων της Α΄ στάθμης του κτηρίου με πλήρες σύστημα κλιματισμού. Το υφιστάμενο δίκτυο αεραγωγών θα αποξηλωθεί και θα κατασκευαστεί νέο σύμφωνα με την μελέτη κλιματισμού.

– Εγκατάσταση τριών μονάδων multi inverter και τοπικών κλιματιστικών μονάδων για την ψύξη των υπόλοιπων γραφείων.

– Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά υψηλής απόδοσης τύπου led σύμφωνα με την φωτοτεχνική μελέτη.

Το νερό θέρμανσης θα παράγεται σε αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών που θα εγκατασταθεί στον ανοικτό προθάλαμο του λεβητοστασίου.

Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνονται επίσης παρεμβάσεις (ράμπες, πινακίδες σήμανσης, κλπ) για την βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ στο κτήριο, καθώς και η έκδοση νέου ΠΕΑ μετά τις παρεμβάσεις.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/07/2024 και λήξης η 30/06/2026

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δικαιούχος του έργου  είναι ο Δήμος Αμοργού.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με την διεξαγωγή τριών ιστιοδρομιών ολοκληρώθηκε στην Παροικιά της Πάρου η πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 Optimist που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αύριο Κυριακή 28/4 οι εκλογές στον Σύλλογο Νεολαίας Τήνου Ο Σύλλογος Νεολαίας Τήνου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη διεξαγωγή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά! – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Στη “γραμμή κρούσης” κατά της λειψυδρίας και η δεύτερη αφαλάτωση (pics) «Τοποθετήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, και το δεύτερο σύστημα αφαλάτωσης...