Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Φολέγανδρος: Ανοίγει το Μάιο το 5άστερο Gundari Resort με… άρωμα Αυστραλίας

Ανοίγει το Μάιο το 5άστερο Gundari Resort στη Φολέγανδρο με… άρωμα Αυστραλίας.

Στηριζόμενη από μια ομάδα Αυστραλών, με επικεφαλή τον ιδρυτή και CEO, Ricardo Larriera, η τουριστική επένδυση πολυτελείας, ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται και το 5άστερο κατάλυμα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Μάιο.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2022, με την παρουσία του Αυστραλού πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιου Σπύρου, διεξήχθη η τελετή εγκαινίων έναρξης εργασιών του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο νησί.

Αποδίδοντας σημασία στην τοπική παράδοση, το νέο resort ονομάστηκε Gundari από την ονομασία που είχαν δώσει οι Φοίνικες στο νησί λόγω της πετρώδους φύσης του.

Το νέο resort έχει ήδη περιληφθεί από πολλά μεγάλα διεθνή μέσα, όπως το Net-A-Porter, τον The Independent, το CNN και την Evening Standard, στα πιό hot νέα openings του 2024 σε όλο τον κόσμο.

To Gundari Folegandros - Πηγή: Enterprise Greece

 

To Gundari Folegandros – Πηγή: Enterprise Greece

Τι περιλαμβάνει η 5άστερη τουριστική επένδυση

Η τουριστική επένδυση έχει αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα του νησιού.

Πρόκειται για ένα μοναδικής αισθητικής, τουριστικό έργο, που, στην πλήρη ανάπτυξή του, θα συνδυάζει την πολυτέλεια στη φιλοξενία με τον απόλυτο σεβασμό στο χαρακτήρα και το απλό και ήπιο προφίλ της νήσου Φολεγάνδρου.

Το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις ανάπτυξης: Η πρώτη, που ολοκληρώνεται, προβλέπει τη λειτουργία 26 δωματίων, ενώ η δεύτερη, προβλέπει τη λειτουργία επιπλέον 25 δωματίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Το έργο προτάσσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την προσαρμογή στο ιδιαίτερο τοπίο της περιοχής.

Βιοκλιματικά κτήρια, ενεργειακή αυτάρκεια βασιζόμενη σε ανανεώσιμες πηγές, πολιτική μηδενικών αποβλήτων, μη χρήση πλαστικών και πρόγραμμα φύτευσης δέντρων και φυτών, αποτελούν κεντρικά στοιχεία του όλου σχεδιασμού, τα οποία εξήρε το σύνολο των επίσημων καλεσμένων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης σουίτες και βίλες με αυτόνομες θερμαινόμενες πισίνες και μοναδική θέα στο Αιγαίο, δύο µεγάλες θερμαινόμενες πισίνες και spa 400 τ.μ. µε υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις.

Το «Gundari Folegandros» αποτελεί επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς στη συμβολή στην τοπική και εθνική οικονομία έρχεται να προστεθεί και η δέσμευση των επενδυτών για δημιουργία νέου κέντρου υγείας στο νησί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στην τελετή έναρξης εργασιών του έργου, από αριστερά κ. Αθανάσιος Σπύρου, Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Π.Ε. Θήρας, κα Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δήμαρχος Φολεγάνδρου, κ. Ricardo Lariera, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Gundari.

Στην τελετή έναρξης εργασιών του έργου, από αριστερά κ. Αθανάσιος Σπύρου, Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Π.Ε. Θήρας, κα Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δήμαρχος Φολεγάνδρου, κ. Ricardo Lariera, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Gundari.

bizness.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ταν μιλάμε για κυκλαδίτικο τοπίο, συνήθως αναφερόμαστε σε λευκά σπίτια, ανεμόμυλους, φυσικά «μπαλκόνια» με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Ο Σύλλογος Εμπόρων και επαγγελματιών Δήμου Θήρας ανακοινώνει τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το διασημότερο ρομπότ του κόσμου, το οποίο μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, να δείχνει συναισθήματα και να συζητά, βρέθηκε στην έκθεση Beyond στη Θεσσαλονίκη και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λέκκας για την κατολίσθηση στη Θηρασιά: Η έκθεση πληθυσμού στον κίνδυνο είναι ιδιαίτερα υψηλή Για το φαινόμενο της κατολίσθησης στη Θηρασιά μίλησε την Κυριακή...