Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κέα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του θεάτρου της Ιουλίδας (pics)

Κέα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του θεάτρου της Ιουλίδας (pics)

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του θεάτρου της Ιουλίδας στο οποίο παράλληλα δόθηκε η ονομασία «Αντώνης Ζουλός».

Οι εργασίες ανακαίνισης στο μικρό υπαίθριο θεατράκι ολοκληρώθηκαν πρόσφατα κατόπιν άδειας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Το σημείο μετατράπηκε σε έναν χρηστικό και όμορφο χώρο που θα φιλοξενήσει στιγμές πολιτισμού για τους κατοίκους της Ιουλίδας αλλά και ολόκληρο το νησί.

Όμως, όπως είπε η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, στην ομιλία της, θέλαμε να δώσουμε σε αυτό το χώρο ονοματεπώνυμο, να τιμήσουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο της Κέας και να τον κρατήσουμε για πάντα κοντά μας. Η μουσική και τα τραγούδια του Αντώνη Ζουλού αποτελούν μεγάλη συνεισφορά στην τοπική παράδοση και σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους του νησιού μας.

Υπήρξε επιπλέον αυτοδιοικητικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας, ενεργό μέλος της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα αγαπητός. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τον αποκαλούσαμε “Αντωνάκη”. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι διατελέσαντες σε θέσεις εξουσίας στο Δήμο Κέας τα τελευταία χρόνια συμφώνησαν ομόφωνα να δοθεί στο χώρο το όνομά του. Η ονοματοδοσία του θεάτρου, μία κίνηση ενωτική, έγινε μετά τις αποφάσεις:

  • Απόφαση Κοινότητας Ιουλίδας, 2014, Πρόεδρος Μανούσος Ψημίτης, Δημαρχεία Γ. Ευαγγέλου
  • Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχεία Ε. Βελισσαροπούλου
  • Απόφαση Κοινότητας Ιουλίδας, Πρόεδρος Γεώργιος Δεμένεγας, Δημαρχεία Ε. Βελισσαροπούλου.

Την ιδιαίτερη αυτή μέρα, σε κλίμα συγκίνησης, διαπιστώσαμε πως ο “Αντωνάκης” εξακολουθεί να ενώνει τους ανθρώπους του νησιού και να δίνει στον τόπο μας αξία. Ο γιος του απήγγειλε με αφορμή την εκδήλωση μερικά στιχάκια:

“Είναι μεγάλη μας τιμή που σε αυτό το θεατράκι ο Δήμος δίνει σήμερα το όνομα του Αντωνάκη. Σαράντα χρόνια στα κοινά συνέχεια προσπαθούσε, πάντοτε με τις πράξεις του τον τόπο του βοηθούσε. Μας βλέπει από εκεί ψηλά και λάμπει απ’ τη χαρά του, γιατι αναγνωρίζει η Τζια πολύ την προσφορά του.”

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε αποκάλυψη πινακίδας που χορήγησε ο Σύνδεσμος Απανταχού Κείων με QR codes και πληροφορίες για τον Αντώνη Ζουλό και τη μουσική του.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...