Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Άμεση η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά για το λιμάνι

Άμεση η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά για το λιμάνι

“Καρπούς” και μάλιστα πολύ άμεσα προκάλεσε η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Τήνου με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης έλαβε καθώς φαίνεται σοβαρά τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και επιχειρεί λύσεις στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συνάντηση των δύο ανδρών, ο Πρωθυπουργός προκάλεσε τηλεδιάσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό για το Λιμάνι της Τήνου και την σχετική ενεργοποίηση δράσεων!

Ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού παρά το Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Υπό τον συντονισμό του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς, έθεσε για μια ακόμη φορά στον υπουργό Υποδομών την σημασία ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση νέων έργων σε σχέση με το λιμένα του νησιού που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Η αποκατάσταση των ζημιών στον προσκείμενο μώλο στο Έξω Λιμάνι, αλλά και η έκδοση ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα θεσμοθετηθεί οριστικά ο νέος προγραμματικός σχεδιασμός του Λιμένα Τήνου, ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς φυσικά και η επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο «Έξω Λιμάνι» του Λιμένα της Τήνου! Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ταχύτητα και εγρήγορση από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς καθώς και την αναζήτηση επιπρόσθετων πόρων για την υλοποίηση έργων στο Λιμένα της Τήνου!

Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν και πιθανές λύσεις για έγκριση χρηματοδοτήσεων σε έργα υποδομών που έχει ανάγκη το νησί και έχουν έλθει σε γνώση του πρωθυπουργού μέσα από την πρόσφατη συνάντηση του με τον Δήμαρχο της Τήνου.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στα προγράμματα κρουαζιέρων πολυτελείας για το 2024 Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μέλανες Νάξου: Έθιμο “Περιφάνες” τη Μεγάλη Παρασκευή και εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων Πηγή: cyclades24.gr