Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Απόκριες στην Πάρο με πολλή δημιουργία και νεανική δύναμη (ΦΩΤΟ)

Απόκριες στην Πάρο με πολλή δημιουργία και νεανική δύναμη (ΦΩΤΟ)

Μια εκδήλωση γεμάτη δημιουργία αλλά και αγάπη για την παράδοση έδωσε την ευκαιρία να αναδειχτεί η δυνατότητα αρκετών νέων της Πάρου, να δείξουν τις κάθε είδους καλλιτεχνικές δυνατότητές τους στην σκηνή.

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας συντόνισε τις δυνάμεις του και παρουσίασε την εκδήλωση «Παριανή Αποκριά», το Σάββατο, 2 Μαρτίου, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς νέους παριανούς να γιορτάσουν την αποκριά μέσα από τη μουσική, το θέατρο , τη μουσικοκινητκή αγωγή αλλά και τον σύγχρονο χορό.

Το μουσικό τμήμα, με προσήλωση στην αυθεντική παρουσίαση των μουσικών από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού εργάζεται συστηματικά για την έρευνα και προβολή τους. Το Χορευτικό τμήμα και η θεατρική Ομάδα Νάουσας έχουν μέλη από όλο το νησί, από μικρά παιδιά μέχρι ενηλίκους, που μέσα από τις συγκεκριμένες τέχνες ισορροπούν τη ζωή τους με ποιοτικό τρόπο.

Στο τρίωρο πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν 17 θέματα, με πάνω από 300 χορευτές, που είχαν ως βάση τη μουσική, τον χορό και τα έθιμα-δρώμενα από την Ίμβρο, την Σάμο, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα, τη Λέσβο, την Εύβοια, τα μικρασιάτικα Βουρλά και βέβαια τις Κυκλάδες και την Πάρο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα αφιερώματα στην Ήπειρο, την Νάουσα Ημαθίας και την Κύπρο, όπως και το «Νησί των συναισθημάτων», που ήταν σύγχρονος χορός βασισμένος σε λαϊκό παραμύθι της Κολομβίας, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Η χορογραφία έγινε από την Αντωνία Δευτερίγου και τη Σχολή Λάτιν Νάουσας- S.A Latin Dance Academy, την οποία το Συγκρότημα ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Οι μουσικοί, σοβαροί και συνεπείς στις αρχές του σεβασμού της παράδοσης ήταν οι: Αντώνης Πρέκας, Γιάννης Σιφναίος, Ιωακείμ Βάλβης βιολί, Παναγιώτης Μενέγος, λαούτο, Φένια Θεοφίλου, Μάριος Λαπιώτης, Μαργαρίτα Πάσσου τουμπελέκι, Σοφία Κονταράτου και Καλλιόπη Καραλή τραγούδι. Οι θεατές τους αντάμειψαν για την συμβολή τους με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Το Συγκρότημα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, χορευτές, μουσικούς, γονείς, χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς και όλους εκείνους που με τον τρόπο δείχνουν τη συμπόρευσή τους με την πολιτιστική του προσπάθεια.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ταν μιλάμε για κυκλαδίτικο τοπίο, συνήθως αναφερόμαστε σε λευκά σπίτια, ανεμόμυλους, φυσικά «μπαλκόνια» με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Ο Σύλλογος Εμπόρων και επαγγελματιών Δήμου Θήρας ανακοινώνει τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το διασημότερο ρομπότ του κόσμου, το οποίο μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, να δείχνει συναισθήματα και να συζητά, βρέθηκε στην έκθεση Beyond στη Θεσσαλονίκη και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λέκκας για την κατολίσθηση στη Θηρασιά: Η έκθεση πληθυσμού στον κίνδυνο είναι ιδιαίτερα υψηλή Για το φαινόμενο της κατολίσθησης στη Θηρασιά μίλησε την Κυριακή...