Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δημοτική Αστυνομία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις – 23 θέσεις στις Κυκλάδες

Ξεκίνησαν από την Πέκπτηυ οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 26 Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Σύμφωνα με τον πίνακα θέσεων, ζητούνται:

  • 208 θέσεις ΠΕ
  • 218 θέσεις ΤΕ
  • 787 θέσεις ΔΕ

Για τις Κυκλάδες προβλέπεται η κάλυψη 23 συνολικά θέσεων στους Δήμους Θήρας, Πάρου και Σύρου – Ερμούπολης. 

Η κατανομή των θέσεων είναι η ακόλουθη:

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης (5 άτομα): 1 θέση ΠΕ, 1 θέση ΤΕ, 3 θέσεις ΔΕ 

Δήμος Θήρας (10 άτομα): 2 θέσεις ΠΕ, 3 θέσεις ΤΕ, 5 θέσεις ΔΕ 

Δήμος Πάρου (4 άτομα): 1 θέση ΠΕ, 1 θέση ΤΕ, 2 θέσεις ΔΕ 

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (3 άτομα): 3 θέσεις ΔΕ

Δήμος Σίφνου (1 άτομο): 1 θέση ΔΕ 

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν, τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 και μικρότερη των 35 ετών. Συμμετοχή, δηλαδή, μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004. Όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες.

Αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις και η Ανεξάρτητη Αρχή ελέγξει ότι όλοι οι υποψήφιοι πληρούν όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα, το ΑΣΕΠ θα καλέσει τους υποψηφίους να συμμετάσχουν σε υγειονομικές, αθλητικές και ψυχομετρικές εξετάσεις.  Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά (και μόνο αυτοί!) θα υποβληθούν στη συνέχεια σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που θα πετύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες (και μόνο αυτοί!) θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητικές δοκιμασίες, στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν:

  1. Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
  2. Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4′ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
  3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).
  4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Πριν υποβάλλουν την αίτηση, οι υποψήφιο θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικό παράβολο, ύψους τριών ευρώ, τον αριθμό του οποίου πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουν στην αίτηση τους για να μην απορριφθεί. (Δείτε ΕΔΩ θα εκδώσετε και θα πληρώσετε το παράβολο για το ΑΣΕΠ)

Αφού προμηθευτούν το παράβολο, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, βάσει των οδηγιών που δίνονται στο παράρτημα Β’ της προκήρυξης. 

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Προσοχή! Υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά το ΑΣΕΠ έχει βάλει «κόφτη» στον ανώτατο αριθμό θέσεων που μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι. Ως εκ τούτου για την κατηγορία ΔΕ ορίζεται ότι οι υποψήφιοι δύναται να δηλώσουν έως 120 προτιμήσεις (από τους 148 κωδικούς θέσεων), ενώ για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ δύναται οι υποψήφιοι να δηλώσουν τον συνολικό αριθμό προτιμήσεων (κωδικοί θέσεων).

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της προκήρυξης

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών. Η...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επτά κορίτσια και δέκα αγόρια ιστιοπλόοι από τις Κυκλάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης στην Εθνική Ομάδα Optimist για το 2024. Τους...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Κέφι, χορός, βιολιά και καλή παρέα! – Αυτός ήταν και φέτος το συστατικό στον Κούρο Μελάνων (pics – vid) Τι να πει κανείς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Σήμερα 7/5/2024 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα κυρίου Νομικού και μετά από πρότασή του...