Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Πάρου

Αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας σήμερα.

Επίσημα η έναρξη της διδακτικής χρονιάς.

Καλή χρονιά με πλούσια έμπνευση και καλή δύναμη σε όλους

Ακολουθούν δύο λόγια από την νέα διευθύντρια Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου για τη νέα σχολική χρονιά

“Καλή Σχολική Χρονιά

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης του σχολικού έτους θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους νέους στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς καθώς και τους καινούργιους μαθητές μας και να τους ευχηθώ η φετινή χρονιά να είναι μια χρονιά παραγωγική, δημιουργική και ο καθένας και η καθεμία να πετύχει τους στόχους του/της.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους όλων μας, τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, Καλακώνα Μαριλένα, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία της καθώς και τη Δαφερέρα Θεοδώρα που είναι ενταγμένες πλέον και οι δύο στην Εθνική Ελλάδας στην Ιστιοπλοΐα και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν να έχουν επιτυχίες και εμείς να τις καμαρώνουμε και να νιώθουμε περηφάνια.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Η Ενεργειακή αναβάθμισή του Γενικού Λυκείου Πάρου, μέσω του «Πράσινου Ταμείου», με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2021. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα και τα φωτιστικά σώματα. Έχει ολοκληρωθεί προσφάτως η νέα θερμομόνωση στην οροφή καθώς και η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για τη θέρμανση του κτηρίου. Έτσι με την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου μας βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης και μειώνεται το ετήσιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτηρίου ευθυγραμμιζόμενο πλέον με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής καθώς και της Εθνικής Πολιτικής.

Το σχολείο μας για άλλη μια φορά εφέτος έχει υποστεί φθορές

Σπασίματα τζαμιών, αναγραφές σε τοίχους συνθημάτων κ.α. Είναι ανάγκη να προσληφθεί φύλακας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον ανάλογες ζημιές. Απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, κ. Χαράλαμπο Μαλινδρέτο καθώς και στον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο και προφορικά κι εγγράφως για το θέμα και έχουμε λάβει την υπόσχεση της άμεσης υλοποίησης του αιτήματός μας.

Για πρώτη φορά εφέτος, το Γενικό Λύκειο Πάρου, μετά τους μόνιμους διορισμούς που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ξεκινά με πλήρη στελέχωση, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να συνεχίσει επιτυχώς την μακρόχρονη παράδοση του σχολείου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων: α) τον απερχόμενο Διευθυντή, Ανδρέα Καρποδίνη (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε), έναν εκπαιδευτικό που τον διέκρινε μεγάλη αγάπη για το σχολείο, έναν ακάματο και πολύ εργατικό Διευθυντή. και β) τον πάντα υποστηρικτικό Υποδιευθυντή Κώστα Κουτρά, ο οποίος επίσης συνταξιοδοτήθηκε και να τους ευχηθώ όμορφη συνέχεια κι εκτός υπηρεσίας!

Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους (παλιούς και νέους) που όλες αυτές τις ημέρες έχουν εργαστεί άοκνα προκειμένου να είναι έτοιμο το σχολείο για τη νέα σχολική χρονιά. Επίσης την εξαιρετική και αεικίνητη γραμματέα μας, καθώς και την Υπεύθυνη καθαριότητας.

Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι σ’ ένα τέτοιο παιδευτικό χώρο, ανάμεσα σε τόσο άξιους και ικανούς εκπαιδευτικούς αλλά και αξιαγάπητους καθώς και πολλά υποσχόμενους μαθητές και μαθήτριες.Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που σας βλέπουμε να προοδεύετε και να ανεβαίνετε με επιτυχία την κλίμακα των πνευματικών αξιών αλλά και των επιδόσεων. Καθώς οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας που ανέτρεψε τα έως τώρα δεδομένα μας αλλά και της δυσάρεστης κλιματικής επιβάρυνσης, θα ήθελα να σας πω να τολμάτε να κάνετε βήματα μπροστά για το καλό της κοινωνίας. Είναι πολύ παρήγορο και ενθαρρυντικό τα νιάτα να διακρίνονται και να προχωρούν με επιτυχία στην κατάκτηση της γνώσης, γιατί το πνεύμα χωρίς γνώση δεν μπορεί να καρπίσει.

Θεωρώ πως όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούμε, οφείλουμε να εργαστούμε συντονισμένα για να παραμείνει το σχολείο μας ανοικτό. Τηρούμε τα μέτρα λοιπόν τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίες όσο και στους εξωτερικούς χώρους και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Καλή χρονιά με πλούσια έμπνευση και καλή δύναμη σε όλους· εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες και γονείς!!”

Η Διευθύντρια

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (vid) Πλήθος πιστών παρακολούθησαν και φέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για το Πάσχα Διανύοντας τη Μ. Εβδομάδα με την ιερή μας παράδοση να ιστορεί την πορεία του Χριστού προς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι πανηγυρισμοί των φίλων του Ολυμπιακού στη Νάξο (vid) Βράδυ που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό. Οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Σίσσυ Φειδά σε σπάνια εμφάνιση με την κόρη της στη Μύκονο (vid) Η Σίσσυ Φειδά κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις...