Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακρίσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Μυκόνου στον Εθνικό Τελικό του διαγωνισμού “Young Business Talents”

Διακρίσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Μυκόνου στον Εθνικό Τελικό του διαγωνισμού “Young Business Talents”

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024   ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS 2023-24.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 7η  χρονιά στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)  με την συμμετοχή 268 μαθητών από 75 ομάδων – εταιρειών από όλη την Ελλάδα  που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 664 ομάδες  με την συμμετοχή 2267 μαθητών .

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστήριξε το πρόγραμμα ως δωρητής, ώστε το ΥΒΤ να διατεθεί δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και το ευχαριστούμε για την προσφορά του .

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, έναν Διαγωνισμό Διοίκησης με Προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στη διάρκειά του οι μαθητές διοίκησαν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία», λαμβάνοντας  πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Τον εθνικό τελικό διαγωνισμό προλόγισαν ο Διευθυντής Διοργάνωσης YBT, Κωνσταντίνος Αρεταίος , η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη κήρυξε την έναρξη . Τον Τελικό ΥΒΤ τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Λυτρίβη, απευθύνοντας χαιρετισμό και απονέμοντας το 1ο Βραβείο στην ομάδα INCOMERS από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου στη λήξη.

Στον τελικό οι μαθητές/τριες  χωρίστηκαν σε 15 Ομίλους των 5 Ομάδων και τα αποτελέσματα των συμμετοχών μας ήταν εντυπωσιακά. Το 1ο ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ  κατέκτησε την 1η θέση στο όμιλο τους με την ομάδα MYΒΤ. Η ομάδα MYCONOMY κατέκτησε την 2η θέση στο όμιλο της χάνοντας την πρωτιά στην κυριολεξία στις καθυστερήσεις αφού προηγήθηκαν στα 2 πρώτα σχέδια και έχασαν στο 3ο .

Ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα.

Για την ομάδα ΜΥΒΤ

ΔΑΝΙΗΛ ΡΟΥΣΤΕΜΙ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥΠΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

 

Για την ομάδα MYCONOMY

ΜΑΡΙΑ  ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ

ΙΡΙΔΑ ΒΙΓΛΙΑΡΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΓΚΡΕΜΠΕΝΣΙΚΟΒΑ    

Την όλη προσπάθεια υποστήριξαν ουσιαστικά, με κόπο και μεράκι και με την παρουσία τους ο διευθυντής του 1 ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ:ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ και ο Μυκονιάτης καθηγητής του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ όπου για 4 μήνες καθοδηγούσε τις ομάδες μας διαδικτυακά  .

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Άγιος Αρσένιος: Πλάνα από την εξέλιξη του έργου «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ. Κ. Σαγκρίου – Βίβλου» Συνεχίζονται με τάχιστους ρυθμούς το έργο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο...