Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid)

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid)

Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της τελετής άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στο νησί της Νάξου.

Ο κ. Βρούτσης, λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει για την Πάρο, μίλησε για τα ιδιαίτερα συναισθήματα που ένιωσε, κρατώντας τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ παράλληλα έδωσε και τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συντελεστές, για την πετυχημένη διεξαγωγή της τελετής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού δήλωσε:

«Είναι πραγματικά μία ξεχωριστή ημέρα, πολύ σημαντική και για τη Νάξο και για τη Σαντορίνη και για την Πάρο και πριν μία εβδομάδα την Τήνο και τη Σύρο.

Μέρες μοναδικές, σημαντικές, ιστορικές, γιατί γιορτάζουμε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού, αλλά και την παγκόσμια γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Φέραμε τη φλόγα εδώ στη Νάξο, πριν ήταν Σαντορίνη, μετά πάμε στην Πάρο και αυτό το μήνυμα το οποίο εκπέμπουμε είναι ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας.

Κάθε τέσσερα χρόνια και κάθε δύο χρόνια, όταν είναι οι χειμερινοί αγώνες, ανάβει αυτή η μοναδική φλόγα, που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας την Ελλάδα και γυρίζει σε όλο τον κόσμο, γεμάτη θαυμασμό, γεμάτη αξίες, αξίες πανανθρώπινες που είμαστε υπερήφανοι για αυτές. Που παλεύουμε διαχρονικά εμείς και όλος ο κόσμος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και πολύ περήφανοι για τη χώρα μας.

Κ. Υπουργέ σας είδαμε λίγο συγκινημένο κατά τη διάρκεια της τελετής. Είναι το γεγονός ότι ήρθατε στη Νάξο μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα, μιας και είστε Κυκλαδίτης, μιας και είστε Ναξιώτης;

Κοιτάξτε. Είναι μοναδικό. Το να έχεις το προνόμιο να σηκώνεις την ιερή αυτή δάδα ψηλά, κάτω από τον εμβληματικό Ναό του Απόλλωνα, τη δάδα με τη φλόγα των 2.800 ετών, του 776 π.Χ. από τα Άγια χώματα της Ολυμπιακής Γης, πραγματικά μόνο αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας μπορεί να νιώσει κάποιος.

Είναι μοναδικό προνόμιο, δικαιολογείται η συγκίνηση».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...