Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Στα ύψη η ζήτηση για βραχυχρόνια μίσθωση το φετινό καλοκαίρι – Πάει για ρεκόρ η Σύρος

Το 2023 προβλέπεται να είναι η καλύτερη χρονιά σε προκρατήσεις Airbnb, Booking και βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων. 

«Φωτιά» έχουν πάρει οι κρατήσεις για καταλύματα τύπου Airbnb στις τουριστικές περιοχές της χώρας για το καλοκαίρι που έρχεται. 

Για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα, περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη με θεαματική άνοδο στις κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μισθώσεων.

Εξωτερικός αλλά και εσωτερικός τουρισμός ανεβάζουν ταχύτητες με την καλοκαιρινή σεζόν να ξεκινάει εκρηκτικά.

Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος  είναι τα πρώτα που κλείνουν, χωρίς να υπολείπονται και άλλοι λιγότερο φημισμένοι προορισμοί όπως η Σύρος και η Κάρπαθος. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει πολύ μεγάλη ζήτηση σε σπίτια που βρίσκονται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η έλλειψη ξενοδοχειακών μονάδων και κλινών που παρουσιάζεται στο νησί. 

Η χρονιά μπήκε δυναμικά για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και όπως όλα δείχνουν είναι ήδη πολύ καλύτερα από την ίδια περίοδο του 2019. Οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι κινούνται σε ανοδική τροχιά.

Όσον αφορά το προφίλ των τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας, στην κορυφή της λίστας είναι Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, ενώ  κρατήσεις υπάρχουν την Τουρκία.

Σχετικά με το κόστος των διανυκτερεύσεων στα Airbnb, υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 50 έως 130 ευρώ τη βραδιά ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Η AirDNA προβλέπει μια ισχυρή άνοιξη και μια ακόμη πιο ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν για τον κλάδο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, με ρυθμό αύξησης της ζήτησης κατά 32,8% σε ετήσια βάση και 24,5% σε σύγκριση με το 2019, και όλες -εκτός από μία από τις 20 κορυφαίες χώρες (με τη Δανία η εξαίρεση)- τείνει προς διψήφια αύξηση των συνολικών διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου.

Οι ταξιδιώτες είναι περισσότερο από πρόθυμοι να εξασφαλίσουν τα καλοκαιρινά τους καταλύματα, καθώς οι κρατήσεις για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι αυξημένες πάνω από 30% σε σχέση με το 2019.

Η Ελλάδα ειδικότερα σημειώνει την πέμπτη υψηλότερη ανάπτυξη για τους επόμενους έξι μήνες, με πάνω από 50% αύξηση στις διανυκτερεύσεις για το καλοκαίρι σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Σημειώνεται πως τη χρονιά που πέρασε η Ελλάδα βρέθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ των είκοσι συνολικά ευρωπαϊκών χωρών.  Η Ουγγαρία είχε την ισχυρότερη ανάκαμψη, με 62,1% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2021, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (60,2%) και τη Νορβηγία (59,4%). Η Ελλάδα είχε ποσοστό ανόδου κοντά στο 57%.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με την διεξαγωγή τριών ιστιοδρομιών ολοκληρώθηκε στην Παροικιά της Πάρου η πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 Optimist που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αύριο Κυριακή 28/4 οι εκλογές στον Σύλλογο Νεολαίας Τήνου Ο Σύλλογος Νεολαίας Τήνου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη διεξαγωγή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά! – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Στη “γραμμή κρούσης” κατά της λειψυδρίας και η δεύτερη αφαλάτωση (pics) «Τοποθετήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, και το δεύτερο σύστημα αφαλάτωσης...