Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Τήνου: «Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας διαχρονική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής»

Δήμος Τήνου: «Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας διαχρονική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής»

Διαβάστε τι αναφέρει το Δελτίο τύπου του Δήμου Τήνου:

«Μείναμε έκπληκτοι από την ανακοίνωση της ΚΟΙΝΣΕΠ «Μπατίκι» σχετικά με τον σχεδιασμό δράσεων για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, ως στοιχεία που χαρακτηρίζουν και δίνουν το στίγμα της ταυτότητας του νησιού μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:

  • όλες οι δράσεις και οι ενέργειες που σχεδιάζουμε βασίζονται σε ένα συμφωνημένο marketingplan στο οποίο η πολιτιστική ταυτότητα του νησιού έχει σημαντική θέση.
  • η ανάδειξη των μονοπατιών, ως μέρος των πολιτιστικών διαδρομών, είναι στους στόχους τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και της προηγούμενης.
  • τα εγκαίνια του οργανωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών έγιναν το 2019, αφού είχε προηγηθεί η καταγραφή, η σηματοδότηση και η πιστοποίησή τους, παράλληλα με τη δράση του ΤinosFoodPaths όπου προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ οι οποίοι κάλυψαν το θέμα. Άρα δεν ισχύει ότι η αναφορά στο δελτίο τύπου «η διάνοιξη μονοπατιών που είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες έγινε από την ΚΟΙΝΣΕΠ», που προκαλεί μόνο εσφαλμένες εντυπώσεις!
  • το κόστος καθαρισμού και συντήρησης των μονοπατιών εντάσσεται σε όλους τους τελευταίους δημοτικούς προϋπολογισμούς, πολύ πριν την ίδρυση του «Μπατίκι», αλλά λόγω της περιόδου του covid το έργο καθυστέρησε να υλοποιηθεί.
  • ο Δήμος Τήνου για τη συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης επιλεγμένου κοινού, αλλά και προώθησης του πεζοπορικού τουρισμού στο νησί συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενώσεις ώστε να μη ληφθεί ως πράξης με προεκλογική χροιά αλλά ως πράξη ουσίας. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν θα ονομάζεται «Φεστιβάλ Μονοπατιών» ώστε να εκληφθεί ως μία φιέστα, αλλά ως η έναρξη ενός πολυεπίπεδου σχεδίου που σύντομα θα παρουσιάσουμε.

Γνωρίζουμε ότι φέτος είναι μία προεκλογική χρονιά. Από την άλλη, είναι η πρώτη χρονιά ελευθερίας μετά τα μέτρα του covid όπου μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις με θετικό πρόσημο και προς μία κατεύθυνση στην οποία όλοι συμφωνούμε. Θέλουμε έργα με συνολική αποδοχή και συμμετοχή.

 Θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι τα μονοπάτια, ως μέρος των πολιτιστικών διαδρομών του νησιού μας ανήκουν σε όλους. Όποιος προσφέρει για τη συντήρηση και τη διάδοσή τους πράττει για το καλό του τόπου, οπότε  μόνο θετικά μπορούμε να ερμηνεύσουμε την κάθε προσπάθεια, με ή χωρίς εισαγωγικά, από όπου και αν προέρχεται».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...