Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εργολάβος της Μυκόνου συνάντησε… τους ληστές του

Εργολάβος της Μυκόνου… “πέτυχε” σε εμπορικό κέντρο της Οδού Πανεπιστημίου τους δράστες που τον είχαν ξυλοκοπήσει τον περασμένο Νοέμβριο και κάλεσε την ασφάλεια με επακόλουθο μια κινηματογραφική… καταδίωξη.

Μία πρωτοφανής σύμπτωση και μία τυχαία «συνάντηση» προκάλεσε χθες το επεισόδιο μέσα σε γνωστό εμπορικό κέντρο της οδού Πανεπιστημίου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Πρόκειται για το περιστατικό που κατέληξε σε μία φρενήρη καταδίωξη και δύο συλλήψεις ενόπλων.

Όλα ξεκίνησαν όταν γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου (εργολάβος με πλούσια δραστηριότητα), ο οποίος ψώνιζε στο εμπορικό κέντρο, ήρθε τυχαία πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο άντρες από την Αλβανία. Ο επιχειρηματίας αναγνώρισε στο πρόσωπό τους τα άτομα που τον είχαν ξυλοκοπήσει και ληστέψει τον περασμένο Νοέμβριο στη Μύκονο.

Οι δύο άντρες αλβανικής καταγωγής είχαν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, είχε σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία, ωστόσο, δεν είχαν συλληφθεί ποτέ και αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους. Μόλις ο εργολάβος της Μυκόνου τους είδε μέσα στο εμπορικό κέντρο, άρχισε να φωνάζει προς τον σεκιουριτά του εμπορικού κέντρου να κλείσει τις πόρτες, μέχρι να φτάσει η Αστυνομία στο σημείο για να τους συλλάβει. «Κλείστε τις πόρτες», φώναζε ο επιχειρηματίας.

Τότε, οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 24 και 34 ετών, του έδειξαν τα όπλα τους για να τον αποτρέψουν και κινήθηκαν προς την έξοδο. Κατά τη διαφυγή τους έσπασαν τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο άντρας της εταιρείας σεκιούριτι που προσπάθησε να τους σταματήσει.

Άντρες των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της οδού Πανεπιστημίου συνέλαβαν τον έναν από τους δύο Αλβανούς, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο και να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξή του μέχρι που ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στις Τρεις Γέφυρες στον Κηφισό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο πιστόλια, πυρομαχικά και 16.000 ευρώ σε μετρητά.

Η ληστεία στη Μύκονο

Το Νοέμβριο του 2022 πέντε άτομα αλβανικής καταγωγής -που κατά πληροφορίες εργάζονταν σε οικοδομές- χτύπησαν με λοστό στο σώμα και στο κεφάλι τον εργολάβο που βρισκόταν στο γραφείο του στη Μύκονο, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να χρειαστεί να διακομιστεί σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Αθήνας

Οι δράστες, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει τότε γνωστά από την Αστυνομία, πιθανότατα γνώριζαν πότε κάνει πληρωμές (καθώς κάποιος εξ αυτών εργαζόταν σε εκείνον) και επέλεξαν συγκεκριμένη ημέρα για να εξαπολύσουν την επίθεση. Μάλιστα, εκτός από λοστό είχαν πάνω τους πιστόλι. Αφού ξυλοκόπησαν τον εργολάβο, του άρπαξαν 40.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Η επίθεση έγινε στην περιοχή Δραφάκι στο νησί των ανέμων. Οι δράστες εκτός από τον επιχειρηματία είχαν χτυπήσει και έναν συνεργάτη του.

Οι συλλήψεις

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις χθεσινές συλλήψεις μετά το επεισόδιο στην Πανεπιστημίου:

«Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, δύο αλλοδαποί 34 και 24 ετών για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βίας κατά Υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων, απείθειας, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, οι 2 άνδρες, ενώ βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν αντιληπτοί από έτερο ομοεθνή τους με τον οποίο είχαν προηγούμενες διαφορές.

Εκείνος τους γνωστοποίησε ότι θα καλέσει την αστυνομία και οι δράστες προκειμένου να τον αποτρέψουν του υπέδειξαν ότι οπλοφορούν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διαφυγή τους από το εμπορικό κέντρο, οι δράστες έθραυσαν τζαμαρία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υπαλλήλου- security που προσπάθησε να τους σταματήσει.

Στη συνέχεια έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους αστυνομικούς της Υ.ΜΕ.Τ, οι οποίοι τους κάλεσαν σε αστυνομικό έλεγχο, πλην όμως οι ανωτέρω δεν υπάκουσαν στις εντολές τους και συνέχισαν την προσπάθεια διαφυγής τους.

Ο 24χρονος διέφυγε πεζός πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση.

Ο 34χρονος επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ.Ε. για να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα που επέβαινε προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και τελικά στη Λεωφόρο Κηφισού, ο 34χρονος εγκατέλειψε το όχημα του και κινήθηκε πεζός, όμως αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον ακινητοποίησαν.

Και οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλια, 16.207 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων, χαρτονομίσματα ξένων κρατών και ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Επίσης εντός του οχήματος διαφυγής βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια. Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία και 2 καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης -3- ετών για κατοχή όπλου από κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης και για κλοπή από κοινού αντίστοιχα, ενώ σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Οίκος Sotheby’s για πρώτη φορά στην ιστορία του προχωρά σε δημοπρασία στο Λονδίνο πολυτελών ακινήτων με τη συμμετοχή ελληνικής βίλας στη Μύκονο. Όπως...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πράσινο Ταμείο: 30 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία – Ποια νησιά των Κυκλάδων θα λάβουν μέρος χρημάτων Πόροι ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδές ασθενών από Άνδρο και Φολέγανδρο Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από τον κυβερνήτη του επαγγελματικού αλιευτικού ¨ΚΑΠΤΑΝΙΚΟΛΑΣ¨ Ν.Μ. 126...