Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Φολέγανδρος: Χωρίς Πυροσβεστικό όχημα το νησί – Τι ζητά ο υπ. Δήμαρχος

Αξιότιμη κ. Δήμαρχε ,

Ενόψει του θέρους και τον τραγικών ήμερων που ζει η πατρίδα μας , με τις φονικές πυρκαγιές να είναι ακόμη σε εξέλιξη, δράττομαι της ευκαιρίας να σας αποστείλουμε  αυτήν την επιστολή .

Παρά τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας , η Φολέγανδρο ομοιάζει σαν να ευρίσκεται σε άλλη χώρα και σε άλλη εποχή , αφενός δεν διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο που διατρέχει η Σκόπελος η Θάσος με τα ατελείωτα πευκοδάση , αφετέρου δε ώμος , ακόμη και η χαμηλή βλάστηση του νησιού με αστιβίδες και ξερά χόρτα είναι ικανά να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Το νησί μας έχει πρόσφατη μνήμη,  όταν προ ετών πυρκαγιά ,έκαψε μια πολύ μεγάλη έκταση στα ανατολικά του νησιού .

Είναι απαράδεκτο όταν όλη η χώρα καίγεται , από την πολίτικη προστασία βγαίνουν καθημερινά δελτία επικινδυνότητας που έχουν το νησί μας στην κατηγορία κινδύνου τρία αλλά και τέσσερα . Στο νησί να μην υπάρχει ούτε καν πυροσβεστικό όχημα , παρά ένα παμπάλαιο αγροτικό αυτοκίνητο που είναι αμφίβολο κατά πόσο βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας η ετοιμότητας ο πυροσβεστικός του εξοπλισμός .

Πάρα την απόφαση του υπουργείου κλιματικής κρίσης και προστασίας του πολίτη για τον καθαρισμό όλων τον οικοπέδων σε απόσταση 100 μέτρα εντός των ορίων του οικισμού , τα περισσότερα οικόπεδα είναι ακαθάριστα , και ο δήμος ουδέποτε μερίμνησε για τον καθαρισμό τους.

Το Νησί μας βρίσκεται μεσούσης της τουριστικής περιόδου, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% ,είναι αδιανόητο λοιπόν  να παίζουμε με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίες των συμπολιτών μας .

Παρακαλούμε πολύ της ενέργειες του δήμου μας , για την θωράκιση του νησιού μας .

Επίσης ζητάμε από την Π.Υ Κυκλάδων , όπως εξετάσει την αποστολή ενός μικρού κλιμακίου πυροσβεστών προκείμενου το νησί μας να μπορεί να προστατευθεί σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς .

Ευχόμαστε υγειά και μακροημέρευση σε εσάς και την οικογένεια σας . 

 

Με εκτίμηση

Η Δημοτική παράταξη

Νέα Φολέγανδρος

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ταν μιλάμε για κυκλαδίτικο τοπίο, συνήθως αναφερόμαστε σε λευκά σπίτια, ανεμόμυλους, φυσικά «μπαλκόνια» με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Ο Σύλλογος Εμπόρων και επαγγελματιών Δήμου Θήρας ανακοινώνει τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το διασημότερο ρομπότ του κόσμου, το οποίο μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, να δείχνει συναισθήματα και να συζητά, βρέθηκε στην έκθεση Beyond στη Θεσσαλονίκη και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λέκκας για την κατολίσθηση στη Θηρασιά: Η έκθεση πληθυσμού στον κίνδυνο είναι ιδιαίτερα υψηλή Για το φαινόμενο της κατολίσθησης στη Θηρασιά μίλησε την Κυριακή...