Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: Μετά από ενέργειες του Μάρκου Κωβαίου έγινε η παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις παραλίες του νησιού

Παρέμβαση της εισαγγελέως Αρείου Πάγου για τις παραλίες της Πάρου

Προηγήθηκαν οι σχετικές πρωτοβουλίες του Δήμου μας

Η παρέμβαση της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για την κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο έρχεται ως συνέχεια και αποτέλεσμα των σχετικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος μας.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, Ολυμπία Λαμπροπούλου, η κυρία Αδειλίνη αναφέρει: «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της». Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι -εφόσον υπάρχουν- και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι, όλο το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου:

– Με έγγραφο του Δημάρχου Πάρου (αρ.πρωτ.11484/12-07-2023) προς τους μισθωτές απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με θέμα «Αυθαίρετη κατάληψη παραλιών» ζήτησε να καταλαμβάνουν τα τ.μ. που τους αναλογούν και μόνο, καθώς και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις από την θάλασσα. Προειδοποίησε, δε, ότι -σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυθαιρεσίες- ο Δήμος Πάρου θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων συμμόρφωσης.

– Με έγγραφο του Δημάρχου Πάρου (αρ.πρωτ.11483/12-07-2023) προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου με θέμα «Καταγγελία για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας στη μικρή Σάντα Μαρία» γνωστοποιούσε ότι, παρόλο που με τις υπ’αρ. 75/2023 & 140/2023 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου δεν έγινε δεκτή η παραχώρηση τμημάτων για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία μικρή Σάντα Μαρία, επιχειρηματίες έχουν καταλάβει το σύνολο της συγκεκριμένης παραλίας. Ζητούσε, δε, να ενεργήσει αρμοδίως για την άρση της κατάληψης της παραλίας στο σύνολό της.

Διενέργησε αυτοψία, μέσω Δημοτικής Αστυνομίας, στις Παραλίες Αι Γιάννης Δέτης, Μικρή Σάντα και Σάντα Μαρία της Νάουσας στις 17 Ιουλίου. Διαπιστώθηκε σε όλες τις περιπτώσεις ότι η απόσταση των ομπρελοκαθισμάτων από την ακτογραμμή -είτε επί του συνόλου, είτε σε συγκεκριμένα σημεία- ήταν μικρότερη των 5 μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία. Η αυτοψία διαβιβάστηκε αρμοδίως προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων, την ΕΤΑΔ Α.Ε., το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και το Λιμεναρχείο Πάρου, όπως προβλέπεται.

Επιπλέον:

– Η Κτηματική Υπηρεσία έκανε έλεγχο σε παραλίες της Παροικιάς, της Νάουσας, της Μάρπησσας και της Αγκαιριάς στις 22, 23 και 24 Ιουλίου. 

– Το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου διενέργησε έλεγχο στην παραλία Μικρή Σάντα, που είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρο σύλληψη υπευθύνου επιχείρησης.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Άγιος Αρσένιος: Πλάνα από την εξέλιξη του έργου «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ. Κ. Σαγκρίου – Βίβλου» Συνεχίζονται με τάχιστους ρυθμούς το έργο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο...