Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν θα σας διαψεύσω, σηκώστε ανάστημα και πάμε να χτίσουμε αυτό το κίνημα

Σε ερωτήσεις που δέχεται από πολίτες στο Instagram απαντά από το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης, με βίντεο που «ανεβάζει» από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται καθώς ο καιρός δεν του επέτρεπε να συνεχίσει την περιοδεία του στα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ερώτημα που απάντησε, για το αν θα έρθει Ρόδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε δείχνοντας τα κύματα στη θάλασσα ότι «θα προσπαθήσουμε σήμερα το βράδυ» και πως «μέχρι 6 μποφόρ μάλλον θα το δοκιμάσουμε».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι είναι εδώ για να προσφέρει στην πατρίδα την οποία αγαπά. «Δεν θα σας διαψεύσω, από κει και πέρα σηκώστε ανάστημα και πάμε να χτίσουμε αυτό το κίνημα, να υπάρξει επιτέλους μια κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, σε όλο αυτό το κύκλωμα από ρουσφέτια και εξαρτήσεις, σε όλη αυτή την ξύλινη δηθενιά που κυβερνά τη χώρα. Καιρός να υπάρχει αξιοκρατία στην πολιτική του τόπου μπας και δούμε άσπρη μέρα».

Σε ερώτηση για την Παιδεία σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για το δημοσιονομικό μας πρόβλημα ως χώρα από το να επενδύουμε στην δημόσια Παιδεία», ότι «είναι η επένδυση με την μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση» και πως «είναι σημαντικό τα ελληνόπουλα να μπορούν να σπουδάζουν στη χώρα τους και να διαπρέπουν στην χώρα τους. Έτσι η χώρα μας ως μία οντότητα οικονομική να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμια επίπεδο».

Σε κάποιον που ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να δώσει μια συμβουλή σε όσους τον υποστηρίζουν και δέχονται «ανελέητο μπούλινγκ», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε ότι «είστε πολλοί παραπάνω και πολλές παραπάνω απ’ όσο νομίζετε». Σχολίασε ότι «ο κόσμος έχει πάθει μία εσωτερική πληγή από το 41% και δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί να είμαστε η πλειοψηφία. Αλλά σας υπόσχομαι, είμαστε περισσότεροι». «Θα το δείτε σύντομα, μην χάνετε το κουράγιο σας. Η αλήθεια είναι με τη ψυχή και με το μέρος μας. Άλλοι είναι που χειραγωγούν την ελληνική πολιτική», είπε.

Κατηγορηματικά «όχι» απάντησε στην ερώτηση αν θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ. «Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες. Εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδας και είναι κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια». Σχολίασε ότι «από εκεί και πέρα όντως η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, απλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την Άκρα Δεξιά». Κάλεσε τους ανθρώπους του «προοδευτικού Κέντρου» που «θέλουν μία κοινωνία που να είναι σύγχρονη και μία ανοιχτή οικονομία ρυθμισμένη», να δραστηριοποιηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο ερώτημα ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που του αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα νησιά που επισκέπτεται στην περιοδεία του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι πρόκειται για την Υγεία και τη διασύνδεση των νησιών. «Η Υγεία, είναι προφανές γιατί ούτως ή άλλως το ΕΣΥ έχει διαλυθεί από την κυβέρνηση και πάει να γίνει full ιδιωτικό. Όμως στα νησιά ειδικά, υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και μαζί με αυτό τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες που είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα. Δεν υπάρχει μία άγονη γραμμή που να συνδέει τα νησιά μεταξύ τους», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κασσελάκης είπε σε άλλη ερώτηση ότι δεν έχει ξεχάσει τον Έβρο, ότι έχει πάει πολλές φορές, ότι στον Έβρο, πάνω από τη Δαδιά, ήταν η πρώτη στάση του όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα και ότι «θα ξανάρθουμε για να δούμε αν έγιναν τα κατάλληλα έργα και οι προετοιμασίες για να μην έχουμε πάλι καταστροφές φέτος το καλοκαίρι».

Σε ερώτηση αν θα καλέσει στον γάμο του τον πρωθυπουργό, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν θα τον καλέσει και πως ο γάμος είναι μόνο για στενούς φίλους και συγγενείς. Ωστόσο σχολίασε πως θα έχει ενδιαφέρον όταν πάει ο πρωθυπουργός σε έναν γάμο ομόφυλου ζευγαριού αν «θα απαντήσει για τον βουλευτή Δράμας που δεν αποπέμπει, που με λέει αρσενικό ή θηλυκό;», «θα απαντήσει για το 1/3 της Κ.Ο. του που απείχε και για όλους όσους έχουν εκμεταλλευτεί τον ομοφοβικό λόγο;».

Μεταξύ άλλων στο ερώτημα τι θα άλλαζε ώστε οι νέοι του εξωτερικού να επέστρεφαν στην Ελλάδα, είπε ότι «θα χτίζαμε καινούργια στέγη σε πόλεις εκτός Αθηνών μαζί με τα δημόσια πανεπιστήμια μας εκεί και θα δημιουργούσαμε hubs, κέντρα έρευνας για να φέρουμε πίσω τους Έλληνες του εξωτερικού». «Υπάρχει απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό στο εξωτερικό- με το κατάλληλο κίνητρο και με υψηλή ποιότητα ζωής στην Ελλάδα θα έρθουν, αλλά πρέπει να έχουμε παρεμβατικό κράτος με αυτόν το στόχο», προσέθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τήνο, στην Αθήνα θα ανοίξει και επίσημα η αυλαία της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας και μετά την επιστροφή του  Στέφανου...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η 3η Μαΐου λειτουργεί ως υπενθύμιση στις κυβερνήσεις για την ανάγκη σεβασμού της δέσμευσής τους για την ελευθερία του Τύπου, σημειώνει ο Τομέας Ψηφιακής...