Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

4ο Andros Tennis open: Η λαμπερή δεξίωση, οι απονομές και η έκρηξη…

Η Λάμψη της εκδήλωσης, οι όμορφες στιγμές του αθλητισμού, οι συγκινήσεις, η έκρηξη του Εφοπλιστή και οι αλήθειες που ειπώθηκαν…

Με την διεξαγωγή των τελικών, την τελετή των απονομών και την δεξίωση που ακολούθησε ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Bibiana Andros Sports Club το 4ο Άνδρος Τένις Open 2021.

Η επιτυχία των αγώνων και η ανταπόκριση των επίσημων φορέων στην δεξίωση που ακολούθησε μετά και τον τελευταίο τελικό στην πρόσκληση του εμπνευστή και χρηματοδότη της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη στην οικεία του στις Στενιές, το οποίο προβάλλει το Bibiana Club, τις Στενιές και την Άνδρο παντού και το καθιερώνει εκτός από ένα αθλητικό γεγονός σε κοινωνικό και κοσμικό γεγονός το οποίο πλέον έχει γίνει θεσμός.

Μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στους νικητές όλων των κατηγοριών. Ο κος Καμπάνης ως σωστός οικοδεσπότης, άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του και τους υποδέχτηκε όπως αρμόζει σε κάθε αθλητή.

Επί δεκαπέντε μέρες η Άνδρος κινήθηκε στον παλμό του τουρνουά τένις που με την συμμετοχή και Γάλλων αθλητών κάθε ηλικίας αυτόματα το κατέστησε διεθνές και του έδωσε την αίγλη που του αξίζει, δημιουργώντας την προοπτική της βελτίωσης και της περαιτέρω ανάπτυξης που οραματίζεται ο εμπνευστής του. Το μοναδικό γήπεδο βρίσκεται σε μια καταπληκτική τοποθεσία με θέα τις καταπράσινες Στενιές και διαθέτει καταπληκτικό δάπεδο και άψογο φωτισμό για τους νυχτερινούς αγώνες του τουρνουά.

Εκτός από φιλόξενος, δραστήριος και δημιουργικός ο κος Καμπάνης και οι συνεργάτες του, είχαν προνοήσει να μοιράσουν αναμνηστικές τσάντες με δώρα σε όλους τους μικρούς φίλους που ήταν στην μαγευτική βραδιά.

Τα πάντα ήταν στην εντέλεια, μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια που δείχνει το πόσο πολύ πιστεύουν και αγαπούν τις αθλητικές διοργανώσεις και στηρίζουν το νησί τους όποτε αυτό τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι στη εκδήλωση το παρών έδωσαν εκλεκτοί καλεσμένοι, ανάμεσα τους  οι Ανδριώτες εφοπλιστές Γιώργος και Δημήτρης Στεφάνου, ο Δήμαρχος Άνδρου κος Λοτσαρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ κος Μπάλλας, ο Λιμενάρχης Γαυρίου, Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρου και ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου και δημοτικός σύμβουλος κος Σουσούδης.

Την δεξίωση άνοιξε η ψυχή του τουρνουά Γιάννης Μαργέτης ο οποίος αφού σύντομα αναφέρθηκε στο ιστορικό και στα διαδικαστικά των απονομών έδωσε τον λόγο στον οικοδεσπότη της βραδιάς τουρνουά καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων έστειλε και κάποια μηνύματα που θα συζητηθούν.

Διαβάστε την ομιλία του που έκανε αίσθηση.

“Και εφέτος μαζί.
Απονέμοντας τα βραβεία του θεσμού, στους αθλητές του ευγενικού sport tennis, που με πολύ μεράκι ξεκινήσαμε, με την κατασκευή του γηπέδου ΤΕΝΝΙS μαζί με τις αναγκαίες βοηθητικές εγκαταστάσεις και για χάρη των δύο μικρών παιδιών μου Φαίδρας και Ίωνα, αρχίζοντας να τα εκπαιδεύω στο ευγενικό αυτό άθλημα από την
ηλικία των 4 και 5 ετών, αντιστοίχως !
Εδικαιώθηκα στο εγχείρημα μου αυτό, διότι με άκουσαν στο ξεκίνημά τους, αγάπησαν το Τέννις και πολύ σύντομα εκατάλαβαν, πόσο χρήσιμο θα τους αποβεί για την σωματική και διανοητική τους εξέλιξη.

«Νους υγιής εν σώματι υγιή».
Αυτά όλα έγιναν στην Άνδρο, την γενέτειρά μου, ενώ σαν εξέλιξη του αθλήματος που άρχισε να λαμβάνει χώρα ξεκίνησε και η συμμετοχή σ’ αυτό Ανδριωτών, συμπατριωτών μας και όχι μόνον !
Στα 4 χρόνια διοργάνωσης του Τουρνουά, επί ετησίας βάσης, έχομε συμμετοχή και από αρκετά μέρη εκτός Άνδρου αλλά και από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από Γάλλους πιστούς φιλέλληνες .
Η φήμη του BIBIANA Club μεγαλώνει συν το χρόνω, με την αθρόα συμμετοχή νέων μελών και δημιουργώντας, ήδη από τώρα, ανάγκες επέκτασης και κατασκευής και άλλων γηπέδων, έτσι ώστε η αναζήτηση επιπλέον χώρων προπονήσεων και αγώνων να μας γίνεται επιτακτικά αναγκαία !
Είδομεν.
Ευθέως σας δηλώνω, ότι η προτροπή των γονέων προς τα παιδιά (απο τη μικρή ηλικία) στο άθλημα αυτό και γενικότερα στον αθλητισμό, γίνεται και το ευ ζήν για αυτά ! Είναι αυτό που θα τα αποτρέψει από τα ναρκωτικά και γενικότερα από την ασωτία.

Για να αναφερθώ στο φετινό Τουρνουά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, είδα μια τεράστια μετάλλαξη του παιχνιδιού από τεχνικής και παιδαγωγικής πλευράς. Δηλαδή, οι μικροί παρουσίασαν σαφέστατη τεχνική βελτίωση και οι μεγάλοι έδειξαν μια ειδική αποδοχή της βελτίωσης των μικρών. Αγκάλιασαν ευχάριστα την πρόοδό τους και αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα των αθλητών που συμμετέχει στο φετινό Τουρνουά, είναι πολύ ανεβασμένη και εγώ προσωπικά την επιβραβεύω με επαίνους, διότι το θάρρος που λαμβάνουν οι μικροί στη προσπάθεια βελτίωση τους, είναι το ΑΠΑΝ.

Θα αναφερθώ στον αγώνα του 30χρονου Χρήστου Μπεγλέρη και του 14χρόνου Ίωνα Καμπάνη, όπου ενώ πέρυσι ο Χρήστος ενίκησε τον Ίωνα (κάτι πολύ φυσιολογικό), ο Ίων σας πληροφορώ ότι ζούσε όλο τον χειμώνα με το όνειρο πως θα καταφέρει, αν μη τι άλλο, να προβληματίσει τον Χρήστο και επί του γηπέδου τον ΝΙΚΗΣΕ. Με σαφέστατη διαφορά άνευ ουδεμίας αμφισβήτησης και ξέρετε γιατί ; Γιατί ο Χρήστος εφοίτησε και ο Ίων φοιτά στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο, όπου η εκπαιδευτική άμυλα δουλεύει στο έπακρον, χωρίς όρια ηλικίας και οποιοδήποτε άλλο όριο και το επέτυχαν.
Ο 14χρονος να νικήσει τον 30χρονο.
Ο Ίων μου δήλωσε ότι του χρόνου θέλει να αγωνισθεί ευθέως με τον Σταμάτη Βρετό, που τον έχει κάνει ινδαλμά του !
Βρετέ, προετοιμάσου το χειμώνα αναλόγως, διότι του χρόνου θα δούμε αγώνα Δαβίδ και Γολιάθ.
Ευχαριστώ τον Χρήστο Μπεγλέρη που αναγνώρισε μεγαλόψυχα την υπεροχή του Ίωνα απέναντί του και τον Ίωνα για την επιμονή του προς την νίκη, με αυτοπεποίθηση έναντι του Χρήστου, ενός αρκετά ανεβασμένου παίκτη του Τέννις.

Δώσατε και οι δύο δείγμα γραφής για το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο με δόγμα το
«AMERICA FIRST».
Ευχαριστώ, όλους τους μεγάλους Έλληνες Παιχταράδες, που πιστοί πλέον στον θεσμό του BIBIANA TENNIS CLUB, δίνουν το παρόν στον θεσμό του Καλοκαιρινού Τουρνουά, προσφέροντας το χρώμα του αειθαλούς αθλητή.
Ευχαριστώ, την Γαλλική παροικία της Άνδρου που με πολύ αγάπη, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια ανάδειξης του BIBIANA TENNIS CLUB. 
Ευχαριστώ, την Στενιώτικη κοινωνία που εκατάλαβε ότι οι Στενιές αναδεικνύονται από τον θεσμό αυτό.
Ελπίζω, ότι μελλοντικά ο Σύνδεσμος Στενιωτών θα ενισχύσει ηθικά μόνον, τον τελείως δωρεάν αθλητικό θεσμό. Είναι κάτι που το αναμένω, αφού γνωρίζετε πολύ καλά πόσο και εγώ ανταποκρίνομαι και ηθικά και οικονομικά !!
Ελπίζω να γίνει μια αξιοθαύμαστη παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.
Το έχομε υποχρέωση, αφού μπορούμε!
Αφού θέλουμε !
Όλα τα ανωτέρω καλά λόγια, που σας εξέφρασα, καλόν είναι να συνδεθούν με την συχνά πυκνά επαναλαμβανόμενη παράκλησή μου, προς τους Κυβερνώντας και Μη, του νησιού.
Δηλαδή, να σταματήσομε να δίνομε χώρο δράσης στα εδώ υπάρχοντα κακοποιά στοιχεία, για να σκορπούν το μίσος στην τοπική κοινωνία μας. Διότι αυτό στερεί από τον τόπο μας την απαιτούμενη πλέον ανάπτυξη, που τόσο πολύ έχει ανάγκη, αυτό το νησί !
Έχομε μείνει αρκετά πίσω λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης αυτών των κακοποιών
στοιχείων, που προσπαθούν και το πετυχαίνουν, να επιζούν, δια αυτής της διεφθαρμένης οδού.
Δεν επέζησε κανένας, χρησιμοποιώντας τη λασπολογία και κακόβουλη κριτική προς τους συνανθρώπους του, δια ίδιον συμφέρον. Αυτοί, καταδικάζονται σε απομόνωση και αποχώρηση από τον τόπο μας. Να προσέξουν οι μετέχοντες σε αυτό το παιχνίδι, διότι ήλθε η ώρα της αντίδρασης.

Ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές.

Κατηγορία παμπαίδων: Την απονομή έκανε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στενιών κ. Φραγκούλα Χαζάπη – Σαρρή. 1oς Ιωάννης Παλαιοκρασάς 2ος Περικλής Γεωργούδης 3ος Ματιέ Πουλέν 4ος Σωτήρης Γδύσης

Κατηγορία παίδων:  Στην απονομή πραγματοποίησε ο οικοδεσπότης και πατέρας του νικητή κ. Γιαννούλης Καμπάνης. 1ος Ίων  Καμπάνη 2ος Φίλιππος Delcaire 3ος Δημοσθένης Δεσποτίδης (βραβεύτηκε από τον κ. Μπάλλα Ελευθέριο αργότερα)

Κατηγορία κορασίδων: 1η Αλεξία Delcaire 2η Ευαγγελία Πρέκα. Στην απονομή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου κ. Μπάλλας Ελευθέριος

Κατηγορία Γυναικών: Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Bibiana sports club κ Γιαννούλης Καμπάνης. 1η Χρυσάνθη Γεωργούση 2η Φαίδρα Καμπάνη.

Κατηγορία “rookies: Ο Στενιώτης εφοπλιστής Γιώργος Στεφάνου έκανε την απονομή. 1ος Νίκος Καλογεράς 2ος Γιάννης Σωτηρίου.

Κατηγορία Ανδρών μέχρι 31 ετών: Την απονομή έκανε ο έτερος των αδελφών Στεφάνου Δημήτριος. 1ος Louis Alexis Louchtemberg 2ος Victor Massenet 3ος Charles

Κατηγορία Ανδρών πάνω από 31 ετών: Την απονομή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης. 1ος Σταμάτης Βρετός  2ος Στέφανος Πατίλας

Στο τέλος της διαδικασίας  ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης κλήθηκε να παραδώσει μετάλλια του Συλλόγου στα παιδιά που ήταν παρόντα στην εκδήλωση και να φωτογραφηθούν.

Εξάλλου πολλοί συμμετέχοντες και παιδιά παρέλαβαν ειδικές τσάντες που περιείχαν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της διοργάνωσης όπως μπρελόκ, πεσέτα, παγούρι, κούπα κλπ σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων παικτών.

Μετά την ολοκλήρωση των απονομών και των βραβεύσεων ακολούθησε δείπνο με προσφορά πλούσιου φαγητού και μουσικής.

Φέτος ο καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης  εμπιστεύτηκε στο Cyclades24.gr και στο Cyclades24sports.gr την προβολή, την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των τελικών και την φωτογράφιση. Αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε και ελπίζουμε να έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.

Δείτε όλους τους τελικούς:

Περισσότερες φωτογραφίες στο cyclades24sports.gr και στη σελίδα του στο Facebook

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πειραματική Σκηνή “Δονούσα η εν Θεάτρω”: 18 και 19 Μαΐου το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» στη Δονούσα Θεατρική Παράσταση Με δύναμη από...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδή 2χρονου παιδιού από την Τήνο στη Σύρο Την 08 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη, το πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-609 της Λιμενικής Αρχής Τήνου, κατόπιν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Συνεδριάζει αύριο 9/5 η Δημοτική Επιτροπή – Η αύξηση των Δημοτικών Τελών στο επίκεντρο Αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου στις 12:00, θα συνεδριάσει η...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σειρά επαφών του Δημάρχου Αμοργού στην Αθήνα Στην Αθήνα βρέθηκε, την Μ. Τρίτη ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος πραγματοποιώντας επαφές με υπουργούς, και υπηρεσιακούς...