Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνεχίζεται με επιτυχία το 14o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού – Από 20 χώρες του κόσμου οι συμμετοχές

Συνεχίζεται με επιτυχία το 14o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού – Από 20 χώρες του κόσμου οι συμμετοχές

Με επιτυχία διεξάγεται το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, το 20ο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό, και η 6η Ακαδημία Κινηματογράφου στην Αμοργό, που ξεκίνησαν στην Αμοργό στις 13 Νοεμβρίου, 2023, και είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, του Δήμου Αμοργού,  και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, της Αιγέας ΑΜΚΕ, της Μotor Oil, της Blue Star, και της Action Art.

Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από 20 χώρες του κόσμου, ακόμη και από το μακρινό Los Angeles, ξεναγούνται καθημερινά στα αξιοθέατα της Αμοργού, και δοκιμάζουν τα ιδιαίτερα εδέσματα της, προκειμένου να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γαστρονομία του νησιού, η οποία είναι και θέμα του ΥΠΕΡΙΑ.

Ταινίες από 50 χώρες του κόσμου διαγωνίζονται και θα βραβευτούν οι επιλεγμένες από την διεθνή επιτροπή του Φεστιβάλ, κατά την τελετή λήξης στις 16 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, έγιναν και γίνονται σεμινάρια και εργαστήρια σε όλα τα σχολεία της Αμοργού (Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ) από ειδικούς στο χώρο της φωτογραφίας και του σινεμά.

Σημαντικοί ομιλητές, παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα για την επίδραση του Κινηματογράφου στον Τουρισμό (Καθηγητής Δημήτρης Κούτουλας), την επίδραση της Πολιτιστικής διπλωματίας στην διασύνδεση των πληθυσμών (Πρέσβυς κ. Ανδρέας Παπασταύρου), για την ψηφιακή διανομή διεθνών παραγωγών (Γιάννης Κουτσομύτης), για τον Πόλεμο και το σινεμά (Πώλ Βιτωρούλης – Κινηματογραφιστής Πολέμων) για την «Αόρατη Αναπηρία» και τις δυνατότητες αλλά & τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες ακόμη και στο σινεμά (Παρασκευή Σαλαβγιά).

Καθημερινές προβολές 13, 14, 15 & 16 Νοεμβρίου 16-18 μμ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό στην αίθουσα «ΕΛΥΣΙΑ» του ξενοδοχείου Αιγιαλίς!

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με την διεξαγωγή τριών ιστιοδρομιών ολοκληρώθηκε στην Παροικιά της Πάρου η πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 Optimist που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αύριο Κυριακή 28/4 οι εκλογές στον Σύλλογο Νεολαίας Τήνου Ο Σύλλογος Νεολαίας Τήνου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη διεξαγωγή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά! – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Στη “γραμμή κρούσης” κατά της λειψυδρίας και η δεύτερη αφαλάτωση (pics) «Τοποθετήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, και το δεύτερο σύστημα αφαλάτωσης...