«Ψηλώνει» το τείχος ανοσίας – «Έσπασε» το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών

«Ξεπεράσαμε το φράγμα των 10.000.000 εμβολιασμών. Συνεχίζουμε. Εμβολιαζόμαστε!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, καλώντας και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες να κλείσουν το δικό τους ραντεβού.

Έτσι, το τείχος ανοσίας χτίζεται σταδιακά προκειμένου η χώρα να θωρακιστεί απέναντι στον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιστρατεύει και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και με το εργαλείο της γενίκευσής της.

Η σχετική τροπολογία που προβλέπει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς σε δομές Υγείας, υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή με τις ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Με την ψηφισθείσα τροπολογία, παρέχεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας, με μια απλή υπουργική απόφαση, όχι μόνο να εξειδικεύσει αλλά και να επεκτείνει τις κατηγορίες στις οποίες δύναται να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα, λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων υγείας και σοβαρότητας της νόσου

Όλα αυτά εντάσσονται στις προσπάθειες κυβέρνησης και ειδικών να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Με νέα ανάρτηση στο Twitter, ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης κάλεσε τους πολίτες «να χτίσουμε τείχος ανοσίας», για «να χαρούμε ξανά ό,τι μας έλειψε».

«Μέρα με τη μέρα, χτίζουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας για εμάς και για τους γύρω μας. Κλείσε κι εσύ το δικό σου ραντεβού ζωής και γίνε μέρος της ασπίδας που θα προστατεύσει τη δική σου υγεία, την υγεία των αγαπημένων σου και ολόκληρη την κοινωνία», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsit.gr

Πηγή: cyclades24.gr