Connect with us

Hi, what are you looking for?

STORIES

Όταν οι αθλητές παίζουν μπάλα στην Βουλή [εικόνες]

Όταν οι αθλητές παίζουν μπάλα στην Βουλή [εικόνες]

Με αφορμή τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του Φραγκίσκου Αλβέρτη με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαψεύστηκε από τον ίδιο ας θυμηθούμε τις περιπτώσεις που τα πολιτικά κόμματα κατέφυγαν σε αθλητές για να μαζέψουν… ψήφους.

Μπορεί οι πολιτικοί να ξεχνούν στην πράξη τον αθλητισμό, όμως όταν οι εκλογές πλησιάζουν είναι ώρα να θυμηθούν τους εκπροσώπους του με σκοπό την ψήφο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένας δημοφιλής αθλητής έγινε το «μήλον της έριδος» για πολιτικές παρατάξεις, προκειμένου να εκμεταλλευθούν την αγάπη των οπαδών προς εκείνους.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο «παντοτινός» αρχηγός των φίλων της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού διέψευσε τη φήμη για συμμετοχή του στις εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και κανένα κόμμα.

Βασίλης Κικίλιας: Από τα παρκέ στη ΝΔ

Ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μπάσκετ. Με συμμετοχή στην ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τις Εθνικές ομάδες, η Νέα Δημοκρατία τον ενέταξε στο δυναμικό της στις δημοτικές εκλογές 2006, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Πλέον, είναι ένα από τα βασικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιώργος Ανατολάκης: Επαιξε μπάλα με το ΛΑ.ΟΣ.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «ψαρέματος» ψήφων. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού εξελέγη βουλευτής τον Οκτώβριο του 2009 με το ΛΑ.Ο.Σ (πρώτος από το κόμμα του) πού αλλού; Στην περιφέρεια Πειραιά. Ο καλύτερος τρόπος για το κόμμα να εκμεταλλευθεί την αγάπη των φίλων του Ολυμπιακού στους παίκτες της ομάδας.

Παναγιώτης Φασούλας: Είχε την πολιτική μέσα του

Ο «ψηλός» της χρυσής ομάδας του Ευρωμπάσκετ του 1987 πέρασε επίσης το κατώφλι της πολιτικής. Μέσω του ΠΑΣΟΚ έχει διατελέσει βουλευτής Α’ Πειραιά το 2000 και 2004, ενώ το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Πειραιά. Και πάλι η φήμη του αθλητή έγινε δόλωμα για τα πολιτικά κόμματα. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Φασούλας είχε ασχοληθεί με τα κοινά και ως αθλητής με έντονη συνδικαλιστική δράση.

Θοδωρής Ζαγοράκης: Ο θριαμβευτής του Euro 2004 στην Ευρωβουλή

Από το θρίαμβο του 2004 στην Ευρωβουλή! Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου αφού το… «σήκωσε» δέχθηκε το 2014 να συμμετάσχει με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές οπότε και εξελέγη.

Γιάννης Ιωαννίδης: Ο σκληρός των παρκέ μπήκε στη Βουλή

Με σπουδαία καριέρα ως παίκτης και προπονητής μπάσκετ, ο «ιδιόρρυθμος» του αθλήματος έγινε πολιτικός όταν στις εκλογές του 2004 δέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και ως το 2015 ήταν βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε επίσης υφυπουργός αθλητισμού.

Κώστας Κουκοδήμος: Έκανε… άλμα στη Βουλή

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος “πήδηξε” στη Βουλή το 2007 για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Πιερίας που είναι και τόπος καταγωγής του. Μέχρι σήμερα κατέχει θέση στο κοινοβούλιο.

Γιώργος Μαυρωτάς: Παρασύρθηκε από… το Ποτάμι

Ένας από τους πιο επιτυχημένους πολίστες με διακρίσεις εγχώριες, συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σημείο αναφοράς για την ομάδα της Βουλιαγμένης. Το 2014 είπε να κολυμπήσει στην πολιτική με το Ποτάμι, αρχικά ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και μετά ως βουλευτής μέχρι και σήμερα.

Γυναίκες αθλήτριες

Οι επιτυχίες και το όνομα των Βούλα Πατουλίδου, Σοφία Σακοράφα και Άννα Βερούλη δεν άφησαν αδιάφορα τα πολιτικά κόμματα. Κοινός παρονομαστής και στις τρεις το ΠΑΣΟΚ ενώ η Ελένη Αυλωνίτου κάνει πολιτική καριέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν ενεργεία βουλευτές είναι επίσης η Έλενα Κουντουρά, πρώην αθλήτρια στίβου με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ και η Σταυρούλα Αντωνάκου με το Ποτάμι. Η τελευταία έχει μια τεράστια καριέρα στο ελληνικό πόλο ως αρχηγός Ολυμπιακού και Εθνικού, ενώ υπήρξε μέλος της χρυσής εθνικής των επιτυχιών (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σανγάι 2011)

Φυσικά, με αφορμή τον Αλβέρτη δεκάδες άλλα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού και αγαπημένοι των φιλάθλων, όπως ο Κριστόφ Βαζέχα έχουν ακούσει το τηλέφωνό τους να χτυπά από πολιτικά κόμματα ρίχνοντας… πόρτα!

Πηγή: EleftherosTypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Βουλή εισάγεται σήμερα για συζήτηση το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Με τις νέες διατάξεις οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα αντλούν τα απαραίτητα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ποινική δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε...

ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση στη δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για τον βιασμό και εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου ορίσθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής...